Odsotnost

Bralce bloga lepo pozdravljam in se opravičujem za daljšo odsotnost. Poletje je vabilo v naravo, morje in težko je bilo najti čas za posedanje za računalnikom. Ravno sem zaključil s pripravo svojega drugega prispevka za mesečnik Bančni vestnik z naslovom Kritičen pogled na standard namenjen varovanju podatkov o plačilnih karticah. Gre seveda za standard PCI-DSS, ki je v zadnjem času deležen številnih kritik. Številka bo izšla sredi oktobra.

V prvi polovici septembra se je že zvrstilo nekaj dobrih predavanj na temo informacijske varnosti. OWASP je organiziral srečanje na katerem je prvič v živo nastopil strokovnjak za inf. varnost, Edi Štosar s predavanjem Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET). V živo je prikazal tudi nekaj napadov na aplikacije s pomočjo prelitja medpomnilnika (ang. buffer overflow). Zelo zanimivo predavanje, ki je za sprotno sledenje od slušateljev zahtevalo poznavanje delovanje zbirnika za Intel. Zanimivo je bilo tudi predavanje g. Tadeja Vodopiveca z naslovom High frequency hacking - some risks of the modern trading practices. Tadej je razkril ozadje trgovanja z delnicami med tako imenovanimi High Frequency Traders .

Počasi se bliža konferenca Infosek 2011 na kateri imam tule letos namen nastopiti s predavanjem, verjetno v sodelovanju z dr. Matejem Kovačičem. Tema letošnjega predavanja ali morda celo dveh bo najverjetneje telefonija, tako klasična, kot tudi mobilna in VoIP.

Kiberpipa, ki svoja vrata sicer odpira šele oktobra, je izjemoma že v septembru postregla s sila zanimivim predavanjem. Dr. Iosif I. Androulidakis iz Grčije je predstavil rezultate svojih dolgoletnih raziskav na področju varnosti fiksne in mobilne telefonije. Po predavanju smo ob pijači izmenjali še nekaj izkušenj, predvsem na področju fiksne telefonije. Prvič v življenju sem imel priložnost govoriti s strokovnjakom na področju telefonije, ki je poznal odgovore na vsa moja vprašanja in je lahko moje izkušnje enačil s svojimi. Dr. Iosif, zagotovo se še srečamo!

Objavi komentar

Your email is never published nor shared.