Operation Avenge Assange

1.jpg
Skupina Anonymous katero smo že omenjali v povezavi s predlogom zakona o filtriranju spletnih vsebin v Avstraliji je napovedala vojno proti številnim podjetjem, ki so zavrnila sodelovanje z WikiLeaks. Skupina je sprožila distribuirane napade z zavračanjem storitve (DDoS, distributed denial of service) na tarče kot so PayPal, PostFinance in druge.

Predstavnik skupine Anonymous “Coldblood”, ki se tokrat predstavlja skozi združenje 4chan je izjavil, da so tarče vsa spletna mesta, ki se podrejajo vladnim pritiskom. V prvem valu napadov so se 4chan spravili nad PayPal, ker je ta prekinil procesiranje donacij za WikiLeaks (najvišja donacija je znašala €60.000). Z izjemo onesposobitve njihovega bloga, jim napad ni uspel. Več sreče so imeli pri spletnem mestu banke PostFinance, ki je Julianu Assangeu zamrznila vsa sredstva (ker naj bi navedel neresnične podatke v prijavnici za odprtje računa, sredstev naj bi jih bilo €31.000). Napad jim je tokrat uspel, saj je bilo spletno mesto nedostopno vsaj 24 ur. Napadi, ki so še vedno v teku, tečejo pod okriljem operacije “Vračilo” (Operation: Payback).

Juliana, ki se je ped dnevi prostovoljno predal britanskim oblastem, bremenijo obtožbe o domnevnem posilstvu in spolnem nadlegovanju. Julian obtožbe zavrača in pravi, da imajo povsem politično ozadje. V priporu ostaja vsaj do 14. decembra, ko bo ponovno zaslišan. Varščina za njegovo izpustitev je bila zavrnjena, tako njemo kot njegovemu sinu grozijo s smrtjo, njegovo izročitev pa si želijo tako Švedska kot ZDA a do izročitve ne bo prišlo brez Julianove privolitve.

Anonymous skozi spletne strani (npr. Operation Payback Setup Guide), letake in twitter (kjer so jim račun že suspendirali; poglej skozi Google Cache) poziva k sodelovanju v “informacijski vojni” (InfoWar). Nekatere, ki sodelujejo v DDoS napadih je policija že izsledila. Nekateri imajo pač smolo, da jo lažje izsledljivi.

500x_troll.jpg

Update 08/12/2010: Med napadenimi strežniki so bili tudi www.mastercard.com, spletna stran švedskega tožilstva in spletna stran odvetnika žensk, ki sta Assangea prijavili spolnega napada in posilstva.
Update 09/12/2010: Seznamu se pridružuje tudi Visa.

Vir: http://gawker.com/5708896/4channers-go-after-paypal-swiss-bank-in-defense-of-wikileaks

Comments 5

 1. gregc wrote:

  Spletna strani VISA prav tako.

  Objavljeno 09 Dec 2010 at 12:55 pm
 2. Jernej wrote:

  Bankam delajo škodo, ampak če so banke popustile pritiskom vlade dvomim, da so kakšne velike možnosti, da jim nazaj odprejo račune.

  Objavljeno 11 Dec 2010 at 4:54 pm
 3. Gorazd wrote:

  Po mojem mnenju gre bolj za ustrahovanje, da ne bi blokirale račune še ostale banke. Menda ima WikiLeaks aktivna še dva računa kamor je monžno nakazovati donacije.

  Objavljeno 11 Dec 2010 at 5:47 pm
 4. P3Rich wrote:

  Samo, da vidiš Švedski konstrukt! Obtožen niti ne posilstva, ampak zato ker naj ne-bi uporabljal kondoma pri občevanju z deklinama. Šalabajzerji!
  V glavnem, politični sistemi bi morali propast, ker so postali bolj mafiaški od mafie.

  Objavljeno 14 Dec 2010 at 2:56 pm
 5. Gorazd wrote:

  Ja itak, tukaj je v ozadju nekaj povsem drugega kot nezaščiten spolni odnos. Mogoče so pa dekline izvedele, koliko ima Julian na bančnem računu :)

  Objavljeno 14 Dec 2010 at 3:22 pm

Objavi komentar

Your email is never published nor shared.